KÖPVILLKOR & INTEGRITETSPOLICY

 

AVTAL

När du som kund gör ett köp via internet, genom att välja att bekräfta köpet i kassan, accepterar du som kund att du ingår ett avtal med WS Wireless Solutions AB, org nr 559055-6105 , (nedan kallat ”Wireless Solutions”). Avtalet innefattar dessa villkor och medför en betalningsförpliktelse för dig som kund. En bekräftelse skickas till dig på e-post efter att du gjort din beställning. 

OBS! Vi saluför endast till företag, kommuner och myndigheter!

Om du som konsument ändå genomför ett köp i vår webbshop med felaktiga uppgifter så kommer en administrationsavgift att utgå om 5% av inbetalt belopp. 

Detta för att täcka våra avgifter vid återbetalning och administration.

 

PRISER

Alla priser är exklusive moms. Vid utcheckning så tillkommer mervärdesskatten (25 % moms).
Vi förbehåller oss rätten att innan angiven leveransdag justera angivna priser, under förutsättning att du som kund därvid meddelas.

Kemikalieskatt är en lagstadgad avgift fr.o.m 2017-07-01 och tillkommer på produkter som ingår i denna avgift.

 

BESTÄLLNING & BETALNINGSVILLKOR

I det fall en produkt skulle vara slutsåld eller av annan anledning inte kan levereras erhåller du som kund information om detta.

Beställning görs i Wsolutions.se’s Webbshop. Betalning sker tryggt och säkert genom följande betalsätt:

Fakturabetalning

Avser kommun, landsting, statliga myndigheter samt svenska företag med kreditvärdighet. Kreditupplysning utförs på samtliga företag. Vid betalningspåminnelse tillkommer lagstadgad avgift samt dröjsmålsränta enligt räntelagen. Vid inkasso tillkommer inkassoföretagets kostnader och avgifter. Du kan ringa eller maila oss om du har frågor kring fakturering.

Kreditprövning

För att kunna beställa mot faktura måste beställaren vara ett registrerat svenskt företag eller en person över 18 år, vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Kreditprövningen kan i vissa fall innebära att en kreditupplysning tas. I sådana fall kommer ni bli meddelade om detta postledes eller via e-post. 

Payson

Betala säkert med faktura, kreditkort eller bankkonto.

Payson logo

PaysonFaktura

Om du väljer att betala med PaysonFaktura så tillkommer en avgift om 0 kr. Betalningsvillkor är 14 dagar och fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress Du anger. För att betala mot PaysonFaktura måste Du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Företag som betalar mot PaysonFaktura måste vara registrerade i Sverige

Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar vi en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om för närvarande 60 kr tillkommer. Vi debiterar även dröjsmålsränta med 2 % per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om för närvarande 180 kr tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att i enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet.

Information om pantsättning
Vid betalning med PaysonFaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.

 

FELSKRIVNINGAR OCH LIKNANDE

Vid felaktigheter i Wireless Solutions information på nätet, t ex avseende priser eller kvantiteter, förbehåller vi oss rätten att korrigera fel. Om du inte accepterar korrigeringen har du alltid rätt att avboka din beställning.

 

FALSKBESTÄLLNINGAR/BEDRÄGERI

För att förebygga bedrägerier så kontrollerar vi samtliga kunder som gör sin första beställning. Samtliga bedrägerier kommer att polisanmälas tillsammans med IP-adressen som sparas vid beställning.

 

LEVERANSTID

Vi skickar er beställning normalt inom 2-5 vardagar efter lagd order. Om programmering behövs i samband med köp så kan leveranstiden bli längre.

 

TRANSPORTALTERNATIV

Produkterna levereras som företagspaket med PostNord eller TNT.

Hämtning av produkter sker efter överenskommen tid.

 

GARANTI

För varor som säljs via Wireless Solutions webbshop lämnas 2 års garanti om inget annat anges, gäller ej vid handhavandefel, yttre påfrestningar eller slitage. Var vänlig spara kvittot, det är även garantibeviset. Wireless Solutions förbehåller sig rätten att byta ut produkten mot en ny.

 

FRAKTKOSTNADER

Fraktkostnad tillkommer på samtliga order och är baserat på paketets vikt, volym eller totalpris. När du lagt till produkter i varukorgen så presenteras fraktkostnaden.

ÅNGERRÄTT OCH RETUR

OBS att vi ej saluför till konsumenter i dagsläget!

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har du som privatkund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan och utan speciell anledning. Detta förutsatt att produkten och produktförpackningen är i väsentligen oförändrat skick, dvs oanvänd och ej förstörd eller skadad. Du får inte använda varan men naturligtvis försiktigt undersöka den. Varan ska återsändas till oss inom 14 dagar från det att du har åberopat ångerrätten.

Det är kunden som bekostar returfrakten samt tillser att varan kommer tillbaka till oss oskadad. Se därför till att varan emballeras väl. Om något skulle hända med varan trots att den emballerats på ett tillfredsställande sätt är det speditören som är ersättningsskyldig.

Vid retur så återbetalas pengarna till ditt konto inom 14 dagar. 

Returnera varan i den ursprungliga produktförpackningen med samtliga tillbehör, varan ska vara komplett. Detta innebär att alla tillbehör såsom bruksanvisning, kablar, batterier m.m. ska gå med i returen.

Om produkten har använts mer än skäligt för att kontrollera funktionalitet, kommer avdrag för värdeminskning att göras. Detta om varan kan betraktas som begagnad eller att delar saknas vid returen.

Om du ångrar ditt köp, klicka HÄR för att göra en returförfrågan, eller kontakta oss här.

Besök konsumentverket för information och ångerblankett, konsumentverket.seKlicka här för att komma till blanketten. Skicka gärna med ångerblanketten tillsammans med ditt paket för att snabba på ditt ärende.

Vi kommer ej lösa ut paket mot postförskott.

Ångerrätten gäller inte företag/näringsidkare.

EJ UTHÄMTADE PAKET ELLER EJ ANTRÄFFBAR VID LEVERANS

Vi förbehåller oss rätten att debitera kostnaderna för den hantering som uppstår vid ej uthämtade paket eller mottagande vid leverans. Avgiften täcker (returfrakt, expeditionsavgift mm), därför tar vi ut en avgift om 200 kr exklusive moms. Om du ångrar ditt köp innan vi skickar varan så måste detta meddelas omgående efter lagd beställning.

 

REKLAMATION

Reklamation vid konsumentköp
När du handlar som privatperson gäller alltid konsumentköplagen, som ger dig 3 års reklamationsrätt. För att ett fel skall täckas av reklamationsrätten ska det vara ursprungligt, det vill säga att det har funnits i produkten från början. Vid en reklamation är det du som konsument som ska påvisa och göra det sannolikt att felet har funnits i produkten från början. Om det mot förmodan uppstår ett fel i din produkt hjälper vi dig att få detta åtgärdat. Mer om konsumentköplagen kan du läsa på www.konsumentverket.se.


Reklamation vid företagsköp
När du handlar som företagare, eller använder ett företagsnamn på kvittot, tillämpas köplagen. Enligt denna lag har köparen 2 års reklamationsrätt. För att ett fel skall täckas av reklamationsrätten ska det vara ursprungligt, det vill säga att det har funnits i produkten från början. Vid en reklamation är det du som köpare som ska påvisa och göra det sannolikt att felet har funnits i produkten från början.

 

VILLKOR FÖR FÖRETAG VID KÖP I WIRELESS SOLUTIONS WEBBSHOP

Kund som är näringsidkare har inte rätt till ersättning för eventuell direkt eller indirekt skada på grund av att en vara eller tjänst är felaktig, bristfällig eller på grund av dröjsmål vid leverans.

ÄGANDERÄTT

Produkterna förblir vår egendom tills full betalning erlagts.

 

SAMTYCKE TILL HANTERING AV PERSONUPPGIFTER SAMT INFORMATION OM GDPR.

Personuppgifter som behandlas om Wireless Solutions kunder hanteras alltid med omsorg, vilket innebär att Wireless Solutions har en hög teknisk säkerhet samt manuella rutiner för att säkerställa att personuppgifter inte lämnas ut till obehöriga eller används i otillåtet syfte. 

Uppgifter som skickas mellan dig som kund och vår hemsida krypteras med 256 bitar SSL certifikat. De servrar som lagrar er information är inlåsta i säker miljö.

Wireless Solutions sparar följande uppgifter. Namn, företag, org-nummer, e-post, telefonnummer och orderhistorik. Vi använder denna information för att sända nyhetsbrev, orderinformation, fakturor och annan viktig information.

Vi vidarebefordrar INGA personuppgifter till utomstående företag (tredje part) för bland annat marknadsföring.

Vi lämnar dock ut personuppgifter till följande kategorier av mottagare:

  • Leverantörer av betalningsförmedling och kreditupplysning.
  • Revisionsbyrå som upprättat personuppgiftsbiträdesavtal med oss i syfte att säkerställa att dina uppgifter hanteras på korrekt och säkert sätt.

Du kan när som helst avsluta ditt konto hos oss och då kommer all kunddata även att tas bort. 

För att avsluta ditt konto hos oss så ber vi er att kontakta oss via e-post på info@wsolutions.se

Varje åt utförs en revision av kundregistret där vi går ut med information till samtliga kunder om att uppdatera sina uppgifter på vår hemsida. Där ges även möjligheten att avsluta kontot hos oss.

För att säkerställa att vår databas alltid finns som backup så sparas kunduppgifter upp till 20 dagar. Därefter försvinner uppgifterna om du som kund avslutat ditt konto hos oss.

Genom att ingå detta avtal med Wireless Solutions samtycker du som kund till att Wireless Solutions lagrar dina personuppgifter. Dessutom samtycker du som kund till att uppgifterna kan användas för att hålla dig som kund uppdaterad på Wireless Solutions erbjudanden. E-post utskick görs endast i de fall du godkänt detta och kan alltid enkelt avbeställas.

För mer information om Wireless Solutions hantering av personuppgifter, dina rättigheter och vilken information som lagras om dig kan du kostnadsfritt begära ut av oss. Kontakta registervårdsansvarig som kan nås via gdpr@wsolutions.se så hjälper vi dig snarast.

Som kund har du även rätt till följande:

• Begära ut en kopia av dina personuppgifter i ett portabelt format, utan kostnad
• Få felaktiga uppgifter rättade eller kompletterade ifall de är ofullständiga
• Begränsa vilken typ av uppgifter som kan lagras eller behandlas
• Återkalla ditt samtycke när som helst. Få dina uppgifter raderade.
• Begränsa hur personuppgifterna kan behandlas
• Tydligt informeras om alla dessa rättigheter

För  mer information om dataskyddslagstiftningen och dina rättigheter kan du läsa mer om här: https://www.datainspektionen.se/lagar--regler/dataskyddsforordningen/

Avsluta prenumeration via e-post:

Vi använder din registrerade e-post till beställning, enstaka nyhetsbrev och relaterad produktinformation.

Om du vill avsluta prenumerationen av nyhetsbrev så finns det en länk i slutet av varje e-postmeddelande. Klicka på Avsluta prenumeration.

COOKIE

Du behöver acceptera cookies på vår hemsida för att följande ska fungera:

  • Lägga produkter i kundvagnen
  • Lägga en beställning
  • Se prisuppgifter

Cookie på vår hemsida sparar ingen personlig information om dig.

LAG, FORUM, SPRÅK, ANSVARSBEGRÄNSNING ETC.

Avtal kan endast ingås på svenska i Wireless Solutions webbshop.

Tvister angående tolkningen eller tillämpningen av dessa allmänna villkor och därmed sammanhållande rättsförhållanden skall avgöras av skiljemän enligt svensk lag.

Vårt ansvar omfattar endast direkta förluster. Vårt ansvar omfattar således inte indirekta förluster, såsom förlust i näringsverksamhet eller kundens förlust av data.

Svensk domstol är behörig att pröva detta avtal. 

 

FORCE MAJEURE

Händelser såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt likvärdiga händelser utanför vår kontroll, vilken ej kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att ägaren av wsolutions.se befrias från sina förpliktelser att fullfölja ingångna avtal.

 

 

 Senast uppdaterad 2018-05-24

 

 


Acceptera

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda denna webbplats kommer vi att anta att du är nöjd med det.